Uleiurile esentiale sunt medicamente.

Astazi vreau sa va propun o picatura de “aspirina” naturala. Cel mai potent antiinflamator si antinevralgic este uleiul esential de Mesteacan – denumit si Birch.

Mesteacanul american sau cel canadian are putine asemanari cu ruda sa europeana mesteacanul alb, tot ce au in comun este metilsalicilatul pe care il contin. Compozitia chimica al acestui ulei, este de 98% metilsalicilat, si ne indica actiunea sa terapeutica: anti-inflamator, anti-piretic, antinevralgic, diuretic si folositor pentru drenajul limfatic.

Cand ai intr-o saptamana un caz de tendinita, 2 cazuri chisturi sinoviale si 2 sciatica, cauti in minte solutii cat mai eficiente si bineinteles naturiste.

Birch este un ulei recomandat in afectiunile sus numite si nu doar, eu il recomand pentru sportivi, celor cu sindromul tunelului carpian, artrite, artroze, guta, dureri musculare, reumatism, edeme etc

Este indicat in cazul dereglarilor circulatiei sangvine periferice, in caz de febra, celulita, alopecii, neurite, afectiuni ale sistemului urinar.

Birch este “aspirina” care nu se ia intern si nici recomandata gravidelor din cauza toxicitatii pe care o poseda.

Minunea aromatica nu este prea atractiva pentru senzorul olfactiv, dar eficienta acolo unde multe alte uleiuri sunt ineficiente.

Sper sa avem acest ulei si in Europa cat mai repede.

Daca doresti sa comanzi uleiuri esentiale pentru tine sau familia ta, sau vrei sa afli mai multe detalii despre uleiuri, te rugam sa ne contactezi in formularul de contact.

!!! Atentie. Uleiurile esentiale nu reprezinta un medicament oficial. Pentru situatii de boala sau probleme de sanatate, va rugam sa contactati medicul de familie de care apartineti si medicul specialist pe problemele de sanatate pe care le aveti. Pentru tratamentele holistice cu uleiuri esentiale sau plante, va asumati in totalitate responsabilitatea in cazul efectelor adeverse sau a repercursiunilor. Tratamentele naturiste nu inclocuiesc tratamentele alopate.