Dorinta distorsionata si perversa a incoltit dupa o saptamana plina de cistite acute (urinari cu sange) si otite acute seroase, purulente, extrem de dureroase si bineinteles insotite de insomnii pentru pacienti si doctor. Orice caz mai acut sau “rebel” din punct de vedere terapeutic ma face sa-mi pun intrebarea: antibiotic – da sau ba?
Descoperirea penicilinei, primul antibiotic, a salvat un numar impunator de vieti. Exista afectiuni care necesita indicatie majora a acestor medicamente, dar administrarea lor trebuie sa fie argumentata.
Denumirea de “anti-contra” si bios-viata” directionata spre a distruge viata atat a microorganismelor patogene, cat si a celor bune, lactobacililor. Corpul uman gazduieste peste 100 de trilioane de bacterii, cam de 10 ori mai multe decat celule. Rezulta ca suntem un univers de microorganisme, iar antibioticul este contra universului nostru.
Astfel, in cazul in care bacteriile probiotice nu se mai pot inmulti, va scadea imunitatea. Cu cat sunt administrate mai mult antibioticele, cu atat sistemul imunitar devine mai slab si imatur. Sistemul imunitar, alaturi de cel nervos, sunt singurele sisteme ale organismului uman care se ,,autoeduca”, invatand din propria experienta. Sistemul imun creeaza anticorpi atunci cand este in contact cu agresorul: microbul sau virusul.
gross bacteria GIF by kirun
1. Antibioticele indicate in primele 3 zile de boala ne dau sistemul imunitar peste cap si nu permit dezvoltarea anticorpilor.
2. Antibioticele provoaca un sir de reactii alergice, sensibilizarea care se va manifesta ca alergii alimentare, dermatite de contact, alergii respiratorii cu component asmatic.
3. Antibioticele sunt toxice: ototoxice (se poate ajunge pana la pierderea auzului), hepato-toxice, afectiuni renale si afectarea nervului optic.
4. Antibioticul creeaza forme rezistente de bacterii, un fel de micro “monstru
leti” care mai apoi nu se supun tratamentului.
5. Antibioticul poate creea disbioze care permit dezvoltarea unor forme de ciuperci saprofite, cum este Candida Albicans, si de care nu poti scapa luni in sir.
De retinut:
– antibioticele ar trebui luate in infecții bacteriene conform antibioticogramei si DOAR in urma unei prescripții medicale.
– antibioticele nu au nici un argument, pentru a fi administrate in diverse infectii virale.
– antibioticile nu scad temperatura (in asa cazuri ajuta antipireticile),
si nu trateaza tusea (o fac antitusivele).
Daca in astfel de cazuri acestea sunt administrate, ele doar calmeaza parinții si-i asigura ca fac ceva, nu neaparat ce este mai bine! Avem liber arbitru sa alegem ce este mai bine pentru universul nostru celular.
NATURA ne ofera extrem de multe substante antibacteriene naturiste, iar eu m-am convins inca o data de eficienta lor saptamana trecuta. Cistitele, otitele, bronsitele si starea de indoiala au fost invinse cu uleiurile doTerra si remediile naturiste.
O saptamana sanatoasa va doresc!